Bente Sollid Storehaug er keynote på Uninettdagene 2019

Bente Sollid Storehaug har takket ja til å holde avslutningsforedrag på Uninettdagene 2019.

Sollid har valgt følgende tittel for sitt foredrag: 

"Trygghet og sikkerhet er under press. Kan vi stole på neste generasjon Internett?"
Siden midten av 90-tallet har vi bygget en stor digital økonomi ved hjelp av et Internett som var ment for å håndtere informasjon. Det er en "nervøs grunnmur", selv om disrupsjon har gode kår,   makt skifter hender og nye forretningsmodeller ser dagens lys. Vi trenger et sikrere Internett som kan håndtere hacking, manipulasjon, personvern og datakriminalitet. Vi ser konturene av et Internett som vil redusere kostnader ved transaksjoner, som bedrer sikkerhet ved kryptering og som er mer transparent. Bente åpner dørene inn til den ideen som blockchain representerer. Mer enn noen gang er det viktig å forstå veien videre.

Solid erfaring
Storehaug er administrerende direktør i Digital hverdag. Hun er også medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Polaris Media ASA, Europris ASA, Eika-Gruppen og Motor Gruppen AS. Hun har lang og omfattende styreerfaring fra børsnoterte selskaper innen media, IT, retail og finans samt teknologi start-ups. 

Hun var medlem av kulturminister Linda Hofstad Helleland og næringsminister Monica Mælands nye næringspolitiske råd (2015-2017). Hun ble også oppnevnt av Regjeringen til å sitte i ekspertutvalget som utredet fremtidig finansiering av NRK (2015-2016). Sollid Storehaug har sittet i flere regjeringsoppnevnte råd under statsrådene Grete Knudsen (Ap), Lars Sponheim (V) og Morten Andreas Meyer (H). 

Sollid etablerte Digital Hverdag i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA. Hun er mentor for CEOs som leder teknologi-start-ups, ble tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Abelia kåret henne i 2017 til en av de fremste IT-kvinnene i Norge, og bladet Kapital listet henne som en av Norges mektigste kvinner (2018). Storehaug var finalist til prisen Women´s Board Award (2018). 

Bente Sollid Storehaug er også kjent som foredragsholder og blogger på nettstedet www.digitalhverdag.media.