Grafikk - flere låser ligger i ulike sirkler som er knyttet til hverandre.

Sikkerhetsmåneden oktober 2021

For sikkerhetsmåneden oktober 2021 har Sikresiden.no og Cybersikkerhetssenter for forskning og utdanning inngått et samarbeid for å gi høgskoler og universiteter et samlet tilbud med aktiviteter som i sum dekker bredt innenfor informasjonssikkerhet og personvern. Her finner du hvilke tilbud som tilbys og som vi samarbeider om.

 

Logoen til sikresiden.no og Cybersikkerhetssenteret

Ukas sikkerhetstips "E du cybersikker?"

Cybersikkerhetssenteret gir deg sikkerhetstips for en tryggere digital hverdag. En podcast med Ingrid Moen og Didrik Koren, som begge jobber med cybersikkerhet i Uninett.

Ukas sikkerhetsråd 3:

Ukas sikkerhetsråd 2:

Ukas sikkerhetsråd 1:

 

Den strategiske betydningen av cybersikkerhet for universiteter og høgskoler

Cybersikkerhetssenteret for forskning og utdanning inviterte den 7. oktober 2021 til et digitalt foredrag med Simen Bakke fra Politiets IKT-tjenester. Tema var den strategiske betydningen av cybersikkerhet for universiteter og høgskoler. Her kan du se opptak av foredraget. Målgrupper er ledelsen, lederstøttefunksjoner og sikkerhetsressurser.

Er e-post og nettsider satt opp sikkert nok?

Cybersikkerhetssenteret ønsker at flest mulig i sektoren skal følge beste praksis i oppsett av nettsider og e-post. Dette er to viktige tjenester som alle virksomheter har tilgjengelig på internett.

Cybersikkerhetssenteret har gjennom Hardenize fått satt opp en oversikt over domenene i sektoren. Her finner alle virksomhetene i kunnskapssektoren en oversikt over status og mulighet tiltak for å følge kravene til sikkerhet.

Sjekk status

Personvernspillet 2021

Personvernspillet 2021 fra sikresiden.no gir interaktiv trening i grunnleggende personvern, og bidrar til etterlevelse av personvernregelverket. Det er egne moduler for forskere, HR-personell, studenter og ledere. Spillet har selvregistrering for enkel administrasjon.

Bestill

E-læring i informasjonssikkerhet

Informasjonssikkerhet er laginnsats, og alles oppmerksomhet og bevissthet er viktig. Sammen med Sikresiden har vi utviklet 10 e-læringsleksjoner som bidrar til grunnleggende kunnskap om informasjonssikkerhet for alle. 

For medlemmer av Sikresiden blir leksjonene  tilgjengelige i e-læringsplattformen til Junglemap hvor de enkelt kan tilpasses egen virksomhet med justering av innhold og logo på de leksjonene de ønsker å bruke.

E-læring

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du å snakke om andre mulige aktiviteter?

kontakt@uninett.no