DNS brannmur

DNS brannmur beskytter studenter, forskere, ansatte og systemer mot å nå nettsider med skadelig innhold. Brukere som forsøker å nå ondsinnede nettsider vil i stedet bli omdirigert til en trygg landingsside.
Beskrivelse av tjenesten: 

DNS brannmur har som hensikt å forebygge og oppdage sikkerhetshendelser, samt bevisstgjøre brukere. 

Forebygge

  • DNS brannmur beskytter brukere mot å nå nettsider som potensielt kan skade maskiner eller lure dem til å oppgi sensitiv informasjon ved å blokkere tilgangen til domenet. Brukeren omdirigeres til en trygg landingsside.

Oppdage

  • Potensielt skadelige domener oppdages stadig, og vi blokkerer fortløpende tilgangen til disse. Uninett CERT vil på sikt kunne oppdage og varsle brukere som allerede har blitt infisert.

Bevisstgjøre:

  • DNS brannmur fungerer bevisstgjørende på brukerne når den omdirigerer dem til trygge landingssider. Dette forbedrer ikke bare IT-sikkerhet – det gjør også brukerne mer oppmerksomme på farer som finnes på internett.

Tjenesten er en del av programmet "Styrket satsing på informasjonssikkerhet innenfor forskning og utdanning" og leveres i samarbeid med Universitetet i Oslo og NTNU.

Teknisk informasjon om DNS brannmur

DNS brannmur bygger på DNS RPZ-teknologi (Domain Name Service Response Policy Zone) som tillater at spesifikk DNS-informasjon overskrives. Dette gjør det mulig å generere alternative svar på DNS-forespørsler. På denne måten kan man effektivt beskytte alle typer enheter fra å etablere en forbindelse til ondsinnede systemer.

DNS brannmur er implementert på Uninetts eksisterende DNS-resolvere. Disse kan brukes direkte, eller ved å videresende forespørslene fra lokale DNS-resolvere.

Tjenesten er i pilot.

Hvem kan benytte tjenesten: 

Tjenesten er tilgjengelig for alle Uninetts kunder.

Bestillingsinformasjon: 

Ta kontakt med Uninett på kontakt@uninett.no eller ring +47 73 55 79 00 for bestilling.

Support: 

Uninett gir teknisk støtte til virksomhetens IT-avdeling.

Teknisk støtte fås ved å kontakte Uninett på kontakt@uninett.no eller +47 73 55 79 00. Åpningstiden er kl. 08.00–16.00.

Kontaktinformasjon: