Studentboliger i Ås med nytt moderne nett

NMBU-studenter først i landet med nytt, moderne nett

Moderne studenthverdag krever moderne nett. Som første studentby i Norge har Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs) fått installert lokalnett drevet av Uninett AS. To splitter nye boligblokker, med svært moderne og miljøvennlige kvaliteter, er bygget og har fått flunkende nytt nett. Det har også den eldre bygningsmassen - 1100 av i alt 1700 hybler har til nå fått kablet og trådløst nett via Uninetts tjeneste CNaaS Studentbolig. Trafikken inn til studentboligmassen har nå passert 1,5 Gbit/s.

 

 

- Studenter har fått en ny hverdag med mye digital undervisning på hybelen. Da blir trygg og rask nettforbindelse enda viktigere, sier driftsleder Arve Nordskaug hos Studentsamskipnaden i Ås. Utrullingen lokalt i Ås startet i juli.
 

- Over all forventning!


Med CNaaS (uttales knas) forlenges forskningsnettet inn på hybelen til den enkelte student, som da får sin egen hjemmeruter med både trådløs og kablet tilgang. Eduroam følger med på kjøpet. Alt leveres og driftes av Uninett AS.

-Vi var i utgangspunktet skeptiske til og spente på hvordan det skulle gå; at noen skulle komme og drive lokalnettet for oss fra Trondheim! Det sier Arve Nordskaug, driftsleder på SiÅs.

Nordskaug følger opp utrullingen tett lokalt i Ås.

-Det har gått over all forventning. Med tett oppfølging fra Uninett hele veien, har det vært få klager fra studenter. Og det er viktig for oss, avslutter Arve Nordskaug.

 

Hva får studenten på sin hybel? 
 

  • 1 Gbit/s
  • Kort nettvei til sitt lokale campus
  • Lokalnett meget godt egnet til videoundervisning og digitalt samarbeid
  • eduroam
  • Rask support ved feil
  • Hjelp til selvhjelps-portal
  • Hjelp til å sette opp privat, sikker wifi
  • Lynkjapt nett, drevet av høykompetent fagmiljø

 

- Vi har gjennom hele pilotfasen jobbet for å skape en høyst moderne og brukervennlig tjeneste. Fleksibel design gjør at CNaaS kan passe for mange ulike kunder, både på campus og i studentbyer. Utrullingen på SiÅs har gitt oss verdifull erfaring, og vi satser på at resultatet skal matche alle forventninger fra studentene og SiÅs - og vel så det! Det sier Vidar Faltinsen, avdelingsdirektør i Uninett AS. 
 

Mer om CNaaS 
 

CNaaS kan enten leveres som en totalpakke, eller som deltjenester, hvorav CNaaS Studentbolig er én. Les mer om hvordan Uninett kan drifte og videreutvikle lokalnettet på ditt campus eller i dine studentboliger. 

Til CNaaS-oversikten

 

Relevante nettsider:

 

Se videoen som forklarer hva CNaaS er!

Se videoen som forklarer hva CNaaS er!