På vei mot felles europeiske skytjenester

Skyaktiviteten i det europeiske forskningsnettsamarbeidet GÉANT har kommunisert tett med skytjenesteleverandører om behovene til forskning og høyere utdanning.

Verdens nordligste høyhastighetsnett er nå i drift

UNINETT har den siste uken nådd to store milepæler i prosjektet med å legge sjøfiberkabel til Ny-Ålesund.

Nye nasjonale veiledere innen digital vurdering og eksamen

Det nasjonale prosjektet for digital eksamen har nå laget tre fagspesifikasjoner innen digital eksamen. Disse omhandler beste praksis for IKT-arkitektur, klientutstyr og fysisk infrastruktur.

UNINETT arrangerer fagdag for Feide vertsorganisasjoner

Sammen med Senter for IKT i utdanningen arrangerer UNINETT en fagdag om Feide for vertsorganisasjoner i grunnopplæringen og høgskole- og universitetssektoren.

Seminar om forvaltning av forskningsdata

UNINETT Sigma2 inviterer norske forskere til opplæringsseminar om forvaltning av forskningsdata i Trondheim tirsdag 26. mai 2015.

Enklere logganalyse på tvers av systemer

Alle systemer har logger. I systemer der det skjer mye, blir det enorme mengder loggdata, og dermed blir det et formidabelt arbeid å finne informasjon i loggene.

Nytt nummer av UNINYTT

Siste nummer av UNINYTT er nå tilgjengelig digitalt.

Regjeringens forslag til struktur i universitets- og høgskolesektoren

Stortingsmelding nr. 18 (2014-2015) - "Konsentrasjon for kvalitet - Strukturreform i universitets- og høyskolesektoren" ble lagt fram i statsråd 27.mars.

UNINETT og det britiske forskningsnettet Jisc samarbeider om workshop

Workshopen om digital vurdering og analyse arrangeres 9. juni, under konferansen EUNIS 2015 i Dundee, Skottland.

Lyntaler på UNINETT-konferansen 2015

Deling står sentralt på UNINETT-konferansen 2015, som har hovedtema «Sharing is caring – er deling suksessformelen for IKT i UH-sektoren?» Hold en lyntale!

Vellykket nettsamling

UNINETT arrangerte 11. og 12. mars nettsamling med tittelen: «Forskningsnettet og campusnettene er klare for en omstrukturert sektor», med hovedfokus på campus infrastruktur.

Trådløst gjestenett i produksjon

Den nye tjenesten for trådløst gjestenett er nå satt i produksjon. Dette er en felles gjestenettløsning for universitets- og høgskolesektoren.

Plan for campusnettsatsingen er klar

UNINETT satser tungt på videre styrking av UH-sektorens campusnett og langtidsplanen fram til 2018 er nå klar.

Læringsfestivalen 2015 i Trondheim

4. og 5. mai 2015 arrangerer NTNU en nasjonal konferanse for universitets- og høyskolesektoren om nye metoder for læring og undervisning ved bruk av teknologi.

Nordic e-infrastructure conference 2015

Etter en vellykket første Nordic e-infrastructure conference i Trondheim i 2013, går neste konferanse av stabelen 5.– 8. mai 2015 ved Hansaari (Hansaholmen) i Espoo, Finland.

Påmelding til UNINETT-konferansen åpnet

Gå ikke glipp av UNINETT-konferansen 2015! Vertskap er UiT Norges arktiske universitet. Vi håper på både midnattsol og bred deltakelse 3. og 4. juni.

Digital eksamen krever endring

Et nasjonalt seminar viser at norsk UH-sektor er i gang med en storstilt satsing på digital eksamen. Foredrag og erfaringsutveksling vitner om en blanding av stor optimisme og sunn skepsis.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker våre kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år. Vi ser fram til et spennende 2015 i norsk UH-sektor.

Påmelding til TNC 2015 i Porto åpnet

Den europeiske forskningsnettkonferansen TNC arrangeres i Porto, Portugal, 15.- 18. juni 2015. Konferansetema denne gang er "Connected Communities".

Enklere hverdag med Box

Måten vi jobber på er i rask endring. Det gjelder nye arbeidsverktøy som smarttelefoner og nettbrett, og ikke minst at vi har tilgang til Internett nesten uansett hvor vi er i verden.