Seks grunner til å velge lagring i skyen

I en hektisk hverdag er man stadig på jakt etter måter å jobbe effektivt, samt å øke virksomhetens produktivitet. Men hvordan kan et system bidra til økt effektivitet? Svaret er smarte nettbaserte løsninger. Vi har plukket seks grunner til å velge lagring i skyen.  

Tilgjengelighet 

I skyen har du alltid tilgang til filene dine. Skyløsninger gir deg tilgang til filene dine uavhengig av hvor du befinner deg, og gjør dem tilgjengelig på de fleste enheter. De fleste skyleverandører tilbyr tilgjengelighet hele døgnet året rundt, uten betydelige kostnader!                                     

Pålitelighet 

Selv ved strømstopp, naturkatastrofer eller andre infrastrukturproblemer er stort sett filene tilgjengelig. Leverandørene sørger for at alt er lagret på flere lokasjoner som alle har flere back-up løsninger for strøm og nett. 

Gjenopprettbarhet 

En av de aller største fordelene med skylagring er at filene dine er lagres på flere fysiske lokasjoner. Det betyr i praksis at hvis du mister datamaskinen din, nettet går ned på kontoret, et datasenter slutter å eksistere, vil filene dine lett kunne hentes tilbake.  

Skalerbarhet

Med skylagring betaler du for det du bruker, mens du bruker det. Du behøver ikke å forutse hvor mye lagringsplass du trenger og risikere ikke i å betale for ubrukt plass. Du kan justere ressursene som er tilgjengelig fortløpende og betale basert på et varierende behov.      

Kostnadseffektivitet 

Skylagring er generelt rimeligere, fordi tilbydere fordeler kostnadene ved infrastruktur og tjenester på tvers av mange virksomheter. Det gjør at organisasjoner som bruker skybaserte tjenester som regel har lavere driftskostnader enn de som fortsatt bruker interne lagringsløsninger.   

En «online data backup service» er en rimelig måte å installere et sentralisert nettverk for å dele filer og sikkerhetskopiere systemet. Det er en kostnadseffektiv måte å sikkerhetskopiere store mengder data i stedet for å kjøpe en dyr nettverksserver dedikert utelukkende til datalagring.  Drift av lagringsløsninger medfører en rekke kostnader utover vedlikehold og HW oppgraderinger, f.eks. i form av strøm og kjøling, dupliserte linjer eller betydelige utgifter til utvikling- og vedlikeholds kompetanse.  

Sikkerhet 

De fleste skylagringsleverandører legger til ekstra lag med sikkerhetsprotokoller. De gjør dette for å forhindre at filene og mappene dine enten havner i feil hender eller blir tapt. Leverandørene er ofte ISO sertifisert og bruker mye tid og energi på å sikre tjenestene mot angrep og i stor grad vil de bruke langt mer ressurser på det en enkelte organisasjoner klarer på egen hånd.