Nasjonal sikkerhetsmåned

Nasjonal sikkerhetsmåned arrangeres hvert år i oktober. Sikkerhetsmåneden er en viktig del av EUs sikkerhetsstrategi for å øke folks bevissthet om den viktige rollen hver enkelt av oss kan spille i det å bidra til økt sikkerhet på nett.

UH-sektorens sekretariat for informasjonssikkerhet ved UNINETT er en av den norske sikkerhetmånedens sponsorer og tilbyr i samarbeid med NorSIS - Norsk senter for informasjonssikring en opplæringspakke for ansatte og studenter. Alle institusjoner i sektoren får grunnpakken gratis. I fjor deltok 17 UH-institusjoner med 23 300 ansatte og 159 000 studenter på sikkerhetsmåneden.

Det er også mulighet til å selv lage e-læringskurs fra Junglemap. Vi har i år gjort en avtale med Junglemap slik at dette er gratis for institusjonene.

Difi har også arrangementer og opplæringsmateriell som kan brukes under sikkerhetsmåneden.

 

 

Beskrivelse av opplæringspakken

Opplæringspakken inneholder:

  • e-læringsmoduler med tema informasjonssikkerhet som er nyttig for alle ansatte. e-læringen er fra leverandøren Junglemap, og er kvalitetssikret og gjennomgått av NorSIS. 
  • En presentasjon som beskriver viktige tiltak og hvorfor disse er viktige. Leder eller sikkerhetsansvarlig vil kunne presentere denne for de ansatte
  • Filmer som kan vises internt til de ansatte
  • Plakater med tema informasjonssikkerhet
  • Brosjyrer med sikkerhetstips til ansatte (Disse må kjøpes i NorSISs nettbutikk)
  • Ulike «sikkerhetspåminnelser/gadgets» (Disse må kjøpes i NorSISs nettbutikk)

 

Påmelding

Påmelding til opplæringspakken gjøres i NorSISs nettbutikk:

Lenke informasjon og påmelding

Skriv ”UNINETT-avtalen” i ordrenotatfeltet for å få opplæringspakken gratis.

 

Etter at institusjonen er påmeldt vil må få en epost fra NorSIS med informasjon om opplegget og lenker til mere materiell. Man vil også få en epost fra Junglemap angående elæringen.

 

 

Utvidet e-læringskurs

UNINETT og Junglemap har inngått samarbeid og kan tilby institusjonene i UH-sektoren gratis tilgang til å lage egne e-læringskurs. Dette gir dere mulighet til å drive med holdningsskapende arbeid hele året. Noe vi anbefaler.

Lenke til informasjon og påmelding

 

Difi har utarbeidet en opplæringspakke og har  aktiviteter under sikkerhetsmåneden. De har også utarbeidet en liste med punkter man bør tenke på når man skal planlegge gjennomføringen av sikkerhetsmåneden i egen virksomhet.

Informasjon om Difis tilbud

 

Lenke til EUs Cyber Security Month https://cybersecuritymonth.eu

 

STOPP - TENK - KLIKK