– Kult å få jobbe i selskapet som har både eduroam og Feide

Ønsker du verdifull erfaring fra et av Norges fremste teknologimiljø før du tar fatt på arbeidslivet eller videre studier? Gjør som Karoline Berge og søk sommerjobb i Uninett. Berge hadde sommerjobb hos oss i 2018. Stillingene for 2019 lyses ut i desember.

Hvorfor søkte du sommerjobb i Uninett?

Jeg søkte jobb i Uninett fordi jeg ønsket meg erfaring som utvikler fra arbeidslivet, og fordi jeg ville lære mer. Jeg hadde inntrykk av at Uninett hadde mye teknisk kompetanse, og dette viste seg å være riktig. Denne sommerjobben var min første, og læringskurven var veldig bratt. I tillegg var det ganske kult å få jobbe i selskapet som har både eduroam og Feide!

 

Beskriv en typisk arbeidsdag som sommerstudent i Uninett

En typisk arbeidsdag starter gjerne med en kopp kaffe eller tre. Stemningen på kontoret er rolig på morgenen, og det er ganske deilig. De fleste sommerstudentene samles til lunsj hver dag, noe som er en koselig tradisjon. Dersom jeg trenger hjelp, er terskelen lav for å spørre. Man kan velge om man vil jobbe i fred og ro, eller om man vil være sosial og jobbe sammen.

Intervju med sommerstudenten Håvard Langdal:  – Du får mye ansvar, og det er behov for det du arbeider med

 

Hva jobbet du med i sommer?

I sommer jobbet Robert Maikher og jeg med å lage en nettside i Django med litt ulik funksjonalitet. Vi flyttet to eksisterende nettsider skrevet i Pyramid over i vår nettside. Den ene utsteder et token som gir utviklerer tilgang til Kubernetes-clusteret, og den andre hjelper utviklerene med å konfigurere et eget område i clusteret for et gitt prosjekt. I tillegg til dette implementerte vi et grensesnitt for å holde oversikt over og vise status til periodiske jobber i Kubernetes og GitLab CI.

 

Hvilke fordeler ser du med å være sommerstudent i Uninett?

Jeg har fått nyte godt av kompetansen til alle de flinke folkene som jobber i Uninett, og jeg har fått innsikt i teknologier som man ikke lærer om alle andre steder. Dette, i tillegg til å bli kjent med mennesker jeg ellers ikke hadde møtt, har vært en flott opplevelse.

 

Fikk du bruk for studieprogrammet ditt i sommerjobben?

Jeg fikk bruk for programmeringen jeg lærte på studiet, og uten det hadde jeg nok ikke klart å gjennomføre oppgaven. Utover det har jeg på studiet fått en grunnleggende forståelse for utviklingsprosess og metodikk, og det var praktisk da Robert og jeg planla hvordan arbeidsprosessen skulle være.

 

Hva er det viktigste du har lært av å ha sommerjobb i Uninett, og hva tar du med deg videre inn i studiet og arbeidslivet?

Det viktigste jeg har lært av å ha sommerjobb i Uninett er at man aldri er utlært i dette yrket. Selv om man kan programmere i Python eller Java, er programmering så mye mer enn det. Det finnes alltid en pakke eller et API som man må lære seg å bruke. Det er veldig greit å være forberedt på i framtiden.