Tre nominerte til Uninett innovasjonspris 2019

For første gang deler Uninett AS ut innovasjonspris. Utdelingen skjer på Uninettdagene, selskapets årlige konferanse, som i år holdes 11.-12. november 2019.

- Med vår nyvinning «Uninett innovasjonspris» ønsker vi å gjøre ekstra stas på de av våre kunder og samarbeidspartnere som er nysgjerrige og går foran i løypa for å skape verdensledende forskning og utdanning i Norge. Innovasjon, i form av smidig tilnærming, kreativitet og dyp innsikt i brukerbehov er helt avgjørende for at vi skal høste felles gevinster av digitalisering i Kunnskaps-Norge. Det sier  Uninetts administrerende direktør Tom Røtting.

Til årets innovasjonspris har juryen nominert tre verdige kandidater, her nevnt i tilfeldig rekkefølge: 

  • Høyskolen Kristiania – Kartlegging av «studentreisen»
  • Universitetet i Bergen – Anskaffelse, pilotering og innføring av felles IAM
  • UiT-Norges arktiske universitet – Strategisk partner – fra kjeller til sky
     

Juryens begrunnelser:


Høyskolen Kristiania:
Høyskolen Kristiania har i sitt digitaliseringsarbeid brukt design thinking til å kartlegge «studentreisen». Gjennom denne prosessen har de dannet seg et konkret bilde av hvilke behov kommende, nåværende og tidligere studenter har for informasjon og interaksjon med høyskolen. Denne innovative måten å jobbe på bidrar nå til realisering av digitale tjenester og løsninger som er nyttige og nødvendige for å virkeliggjøre mottoet «Morgendagens studier i dag». Juryen mener det er helt riktig å sette brukeren i sentrum, det bidrar til bedre tjenester og har stor overføringsverdi til resten av Kunnskaps-Norge


- Det er veldig hyggelig at vårt arbeid blir lagt merke til ute i i sektoren. Nominasjonen fra Uninett bidrar som støtte og anerkjennelse, samt intern motivasjon, til et stort endringsprosjekt på Høyskolen Kristiania, som i likhet med de fleste endringsprosjekter kan være nokså tungt å drive. For oss har arbeidet med studentreisen vært innovasjon i praksis. Det sier Ståle Mørch, Direktør IT og digitalisering, Høyskolen Kristiania.

(Bildet viser Ståle Mørch, Høyskolen Kristiania)


Universitetet i Bergen:
Universitetet i Bergen har gått foran i IAM-prosjektet og viser i praksis hvordan sektoren med felles innsats kan gjøre banebrytende innovasjon. UiB har vært en pådriver for å jobbe iterativt og har tatt en rolle som krever mot. De har gått inn i prosjektet med et åpent sinn, der prøving, feiling og læring er nødvendige ingredienser.

Juryen mener videre at dette er måten sektoren må jobbe på fremover for å - med den nødvendige endringstakt - oppnå en felles digital grunnmur. Det står stor respekt av måten UiB utfordrer tankesett internt i egen organisasjons og eksternt i sektoren for øvrig.


- Det er veldig hyggelig å bli nominert, spesielt fordi IAM-prosjektet representerer en genuint ny og smidig måte å anskaffe og innføre komplekse fellesløsninger på. Erfaringene kan hjelpe sektoren å øke gjennomføringsevne og hastighet, noe som er viktig for at skal kunne lykkes.  Det sier IT-direktør Tore Burheim, Universitetet i Bergen.

(Bildet viser Tore Burheim, Universitetet i Bergen)


UiT – Norges arktiske Universitet:
IT-avdelingen ved UiT har gjennom sin nye organisasjons- og styringsmodell lagt til rette for å bli en eksellent partner for kjernevirksomheten. De skal øke endringshastigheten, bli mer brukerorientert, og utvikle en sterk samhandlings- og delingskultur med fagsiden og sektoren for øvrig.

Juryen mener videre at avdelingen for IT ved UiT har tatt modige, omfattende og fremtidsrettede grep for å realisere dette spennende målbildet.

Se kort film om nominasjonen av UiT - Norges arktiske universitet

- Dette er kjempegøy! Klart det inspirerer oss å bli sett nasjonalt for det utviklingsarbeidet vi nå gjør. Alle ansatte har lagt ned mye innsats i prosessen, og vi har allerede fått mange gode tilbakemeldinger fra kjernevirksomheten om at vi er på rett vei. Det er morsomt at vi teknologer her får annerkjennelse, ikke bare for modernisering av teknologien, men også for hvordan vi skal jobbe sammen med kjernevirksomheten og de såkalt myke aspektene i prosessen. Det sier avdelingsdirektør ved IT-avdelingen, Stig Ørsje.(Bildet viser Stig Ørsje, UiT-Norges arktiske universitet)


- Nominasjonene skaper lokalt engasjement
Vinneren av Uninetts innovasjonspris 2019 kåres under Uninettdagene 11. november. CTO Andreas Solberg, leder av Uninetts innovasjonsarbeid, skal dele ut prisen.

- For oss er det gledelig å se at nominasjonene til årets innovasjonspris skaper stort engasjement og bidrar til å motivere ansatte lokalt hos de ulike aktørene. Ved UiT ble nominasjonen kunngjort på et avdelingsarrangement der hele IT-avdelingen, på tvers av campusene, var samlet. Applausen i salen vitnet om lokal stolthet og glede. Et slikt engasjement, både lokalt, men også utover i sektoren, er noe av det vi ønsker å bidra til med vår innovasjonspris. Det ligger potensielt mye god innovasjon i motivasjon og entusiasme, sier Andreas Solberg.
 

Uninett innovasjonspris deles ut 11. november, og premien er 15 000,- kroner, som deles ut til et veldedig formål, valgt av prisvinneren.