Uninetts innovasjonspris 2019 gikk til UiB for arbeidet med felles IAM

UiB vinner av Uninetts innovasjonspris 2019

Universitetet i Bergen er vinneren av Uninetts innovasjonspris 2019 for sitt arbeid med felles IAM for kunnskapssektoren.

Uninettts innovasjonspris ble delt ut for første gang under Uninettdagene 2019, og Høyskolen Kristiania, Universitetet i Bergen og UiT Norges arktiske universitet var nominerte.

Det var UiB som stakk av med seieren for å gå i front som pilot for kunnskapssektorens fellestjeneste for identitet- og tilgangsstyring (IAM). Et felles IAM er en viktig del av den digitale grunnmuren for å kunne realisere øvrige digitaliseringsprosjekter, og det vil bidra til bedre informasjonssikkerhet. 

Juryen begrunner tildelingen slik:

Universitetet i Bergen har gått foran i IAM-prosjektet og viser i praksis hvordan sektoren med felles innsats kan gjøre banebrytende innovasjon. UiB har vært en pådriver for å jobbe iterativt og har tatt en rolle som krever mot. De har gått inn i prosjektet med et åpent sinn, der prøving, feiling og læring er nødvendige ingredienser.

Juryen mener videre at dette er måten sektoren må jobbe på fremover for å – med den nødvendige endringstakt – oppnå en felles digital grunnmur. Det står stor respekt av måten UiB utfordrer tankesett internt i egen organisasjons og eksternt i sektoren for øvrig.

– Prisen er ment for å gjøre stas på de av våre kundersom er nysgjerrige og går foran i løypa for å skape verdensledende forskning og utdanning i Norge, forklarer administrerende direktør i Uninett Tom Røtting.