Sanntid tale

Uninetts tjeneste Sanntid tale gjør det mulig å gjennomføre vanlige telefonsamtaler via forskningsnettet.
Forutsetninger: 

Tjenesten forutsetter tilknytning til forskningsnettet. Det vil si at virksomheten må benytte Uninett som internettleverandør.

Tjenesten forutsetter også abonnement på tjenesten innkjøp og rammeavtaler fra Uninett, for å kunne benytte seg av Uninetts fremforhandlete telefoni-avtale.

Sanntid tale kan integreres med alle telefonsentraler som benyttes i universitets- og høgskolesektoren.

Beskrivelse av tjenesten: 

Sanntid tale baseres på SIP, og hovedleveransen er en samordning av telefonsamtaler til og fra telenettet gjennom en sentral, redundant SIP-trunk mot UH-sektorens felles telefonileverandør. Uninett har byttet telefonileverandør fra Telenor, til Telia med lkrafttredelsestidspunkt: 01.12.2018.

Løsningen benytter åpne standarder, og lar seg interoperere med produkter og løsninger fra ulike leverandører. Konkret har Uninetts tjeneste Sanntid tale løsninger for å koble til alle sentraltypene i sektoren, herunder Aastra, Alcatel, Avaya, Cisco, Asterisk, Kamailio, Microsoft Lync og Microsoft Skype for Business.

Kostnad: 

Kostnadene ved å drive denne tjenesten fordeles på alle kunder, per nummer per måned. Ta kontakt for den gjeldende prisen.

Hvem kan benytte tjenesten: 

Alle med nettilknytning via Uninett kan benytte tjenesten.

Bestillingsinformasjon: 

For informasjon om bestilling, kontakt Uninett.

Organisering av tjenesten: 

Prioriteringsrådet for nett og nettnære tjenester skal sikre at tjenesten er i tråd med kundenes behov.

Pålitelighet: 

Uninett etterstreber at Sanntid tale skal ha minimalt uvarslet nedetid, og at det i størst mulig grad skal være redundans. Dette fører til at det skal svært mye til før man opplever totalt bortfall av leveransen via Sanntid tale. Oppetid og redundans hos Telia, herunder inkludert den tekniske forbindelsen mellom Uninett og Telia, er regulert gjennom rammeavtalen med Telia.

Tjenesten overvåkes 24/7 av Uninetts driftssenter.

Support: 

Virksomheten står for lokal opplæring og brukerstøtte.

Uninett gir teknisk støtte til virksomhetens IT-avdeling. Teknisk støtte fås ved å kontakte Uninett på kontakt@uninett.no / +47 73 55 79 00. Åpningstiden er 08.00–16.00.

Feil på tjenesten kan meldes utenom ordinær åpningstid på telefon +47 91 12 70 87.

Kontaktinformasjon: